xxx

PIC ALT DEL CUBIL (2.833 m)

Intineraris de muntanya Andorra, excursions de muntanya. Esqui de muntanya.

 

Situació: Cortals d'Encamp
Temps: 2 h 15mn anada.
Desnivell: 813 m.
Dificultat: Fàcil

 

 Pic del Cuvil excursions hotel Univers Encamp Andorra


 Pic del Cuvil Hotel Univers Encamp Andorra

Ens dirigirem cap a la vall dels Cortals d'Encamp i deixarem el cotxe a I'estació intermèdia del Funicamp, d'on sortirem en direcció a la collada d'Enradort seguint un corriol que passa per l'esquerra del rierol, fins a trobar el camí que s'eixampla a poc a poc abans d'arribar a la collada d'Enradort.


En arribar al coll, ens dirigirem cap al pic del Cubil que tenim a davant i seguirem la cresta molt fàcil que ens durà fins al cim. Tan sols trobarem un parell o tres de punts on haurem de grimpar una mica però que sortejarem desviant-nos una mica pel costat dels Cortals. El descens el podem fer seguint el 110m que ens durà cap al Pic d'Ensagents, però en arribar al coll girarem cap a Emportona, per tornar als Cortals d'Encamp. La cresta que uneix el Pic del Cubil amb el pic d'Ensagents, és força complicada amb passos de IIIº i IVº.


Cim amb una excel·lent vista damunt els llacs del cercle dei Pessons, els llacs d'Ensagents i els d'Emportona, així com el pic de l'Alt del Griu. A I'hivern, cim molt recomanable per fer amb esquís de muntanya, encara que seguint el recorregut que descrivim de baixada.


 http://www.excursionsandorra.com/excursions/pics/Planell Alt del Cubil.jpg

ESQUI DE MUNTANYA

 

Ens calcem els esquís i baixem fins al fons de la coma que forma el riu de les Deveses. Anem planejant en direcció est, guanyant poca alçada i buscant la millor traça. Tot i que seguim majoritàriament pel vessant esquerre, en alguns punts cal creuar el rierol, però hi ha ponts de neu per passar per sobre sense més problema. Trobarem traces que anem seguint. Durant una bona estona guanyem ben poca alçada, ja que progressem pel fons de la coma, força planera en aquest tram. Ben aviat, a la nostra dreta s'obre una coma transversal, força més dreta que apunta cap a l'Alt del Griu (2.876 m.), amb una silueta ben dentada.

Deixem enrere aquesta coma i continuem direcció est seguint la coma principal del riu de les Deveses fins un punt en què s'estreny força. El camí habitual continua per aquesta coma, però nosaltres enfilem una petita pala força pendent fins a trobar una altra coma transversal que apunta directament a l'estètic pic d'Ensagents (2.852 m.) Seguirem aquesta coma en direcció sud una bona estona, tendint cap a l'esquerra per no predre alçada. Un tros amunt d'aquesta coma veiem per primera vegada el pic Alt de Cubil, que ens queda a la nostra esquerra. En aquest punt estem enmig del triangle que formen el pic Alt de Cubil (esquerra), el pic d'Ensagents (enfront) i el pic Alt del Griu (dreta). Passem pel costat dels estanys de Meligar.

Sense arribar al fons de la coma, tendim cap a l'esquerra per enfilar una pala força pendent. Després d'una fatigosa i llarga pujada arribem a un petit collet, des d'on es veu el cim, però cal superar un conjunt de grans blocs granítics. Els voregem per la part baixa fins a trobar la pala oest que ve directament del cim. la neu no és contínua deixem aquí els esquís i enfilem amunt a peu fins a l'avantcim.

Des de l'avantcim veiem la petita cresta formada per blocs granítics que ens acostarà al cim. No és gens difícil, però hi ha una bona timba a banda i banda. Ens calcem els grampons i agafem els piolets.

A l'hotel Univers situat al centre d' Encamp, trobarà un hotel de muntanya diferent, càlid, acollidor, amb una marcada personalitat i un serveis i atenció irrefosable. El ser un hotel petit i familiar ens permet oferir-li un tracte personal que el farà sentir com a casa, el gust i cura pels detalls, la diversitat de serveis i la qualitat dels productes del nostre restaurant, no deixa res a l’atzar perquè durant la seva estada, pugui gaudir al màxim del seu temps d’esquí, excursións de muntanya, i relax.

 

 Hotel de muntanya Andorra, excursion Andorra, esqui Andorra.
Hotel a Encamp, hotel a Andorra, hotel de muntanya a Encamp Andorra, hotel a Grandvalira, excursions de muntanya, esqui de muntanya.
 

Copyright 2009 by Jaume Coma - hotel Univers

Webdesiugn by Jaume

Webmaster: hotelunivers@andorra.ad

 

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
Website: M·SCA